logotype
deco

Posiłki

Nasi kucharze mają wieloletnie doświadczenie w przygotowywaniu potraw dla najmłodszych – menu dostosowane jest do potrzeb danej grupy wiekowej.
Pracujemy na wysokiej klasy sprzęcie gastronomicznym, w odpowiednio przygotowanej kuchni z wdrożonym systemem HACCP (System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli).  
Nasze posiłki przygotowywane są wyłącznie ze świeżych, najwyższej jakości produktów, bez używania konserwantów oraz składników nieprzyswajalnych przez dzieci. Ich dobór uwzględnia nie tylko jakość, ale również ilość, tak aby nasze posiłki dostarczały dzieciom zestaw witamin i minerałów w pełni pokrywających dzienne zapotrzebowanie ich młodych rozwijających się organizmów.

Przykładowy, tygodniowy jadłospis:



 

Śniadanie 
9:00

Obiad (I danie) 12:00

Obiad (II danie) 14:30

Podwieczorek 
16:00

Poniedziałek

Chleb baltonowski z masłem, pastą jajeczną i rzodkiewką.

Woda źródlana


Zupa krupnik

Spaghetti w sosie bolognese. 


Kompot

 

Drożdżówka z owocami.

Herbata owocowa

Wtorek

Zupa mleczna;
Chleb miodowy z masłem, twarogiem i dżemem.

Woda źródlana


Zupa groszkowa

Ziemniaki gotowane z koperkiem, kotlety z piersi kurczaka, mizeria.

Kompot

Budyń, owoce.

Herbata owocowa

Środa

Chleb alpejski z masłem, polędwicą i pomidorem.

Kakao

 

Zupa żurkowa z jajkiem

Risotto z mięsem indyka i warzywami.

Kompot

Chałka z serkiem waniliowym i owocami.

Herbata owocowa

Czwartek

Zupa mleczna;
Chleb słonecznikowy z masłem, żółtym srem i ogórkiem.

Woda źródlana

Zupa brokułowa

Naleśniki z serem/dżemem.

Kompot

Jogurt naturalny z suszonymi owocami, ciasteczka domowe.

Herbata owocowa

 

Piątek

Chleb tostowy z wędliną / serem.

Woda żródlana

Zupa pomidorowa

Ziemniaki gotowane z koperkiem, ryba filet, surówka z kiszonej kapusty.

Kompot

Ciasto marmurek, owoce.

Herbata owocowa